ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει ο Πεκέρ: Επόμενος «στόχος» του αρχιμαφιόζου ο γαμπρός του Ερντογάν

Επιμένει ο Πεκέρ: Επόμενος «στόχος» του αρχιμαφιόζου ο γαμπρός του Ερντογάν
INSTAGRAM

Δεν έχουν ξεμπερδέψει με τον «νονό» Σεντάτ Πεκέρ στην Άγκυρα καθώς επόμενος στο στόχαστρό του, θα είναι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Μπεράτ αλ Μπαϊράκ, για τον οποίο θα βγάλει νέο βίντεο, το 10ο στη σειρά. 

«Θα έχω μουσαφίρηδες» προανήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως ο αλ Μπαϊράκ ήταν υπουργός Οικονομικών της χώρας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να του δείχνει την έξοδο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι «εχθροί».

Ο Πεκέρ στόχευσε αρχικά τον Σοϊλού και τώρα θέλει να τα βάλει και με τον Μπαϊράκ.

Το νέο του βίντεο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Τουρκία: Νέα «πυρά» του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ κατά της κυβέρνησης Ερντογάν

Τσουνάμι στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκία

Οι κατηγορίες του Σεντάτ Πεκέρ, ενός προσώπου του οργανωμένου εγκλήματος που διαφεύγει και δηλώνει ότι ανήκει στο στρατόπεδο των εθνικιστών, έχουν προκαλέσει ένα τσουνάμι στην πολιτική σκηνή στην Τουρκία, που κατακλύζει την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πλήττει τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Διαφθορά, πολιτικές δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και βιασμός, οι κατηγορίες που εξαπολύει ο Πεκέρ έχουν στόχο τον στενό κύκλο του Ερντογάν, στον οποίο περιλαμβάνονται ένας πρώην πρωθυπουργός, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους.

Η φήμη του αρχιμαφιόζου, γνωστού προηγουμένως ότι βρισκόταν κοντά στην εξουσία και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του χώρου, εξηγεί τη μεγάλη θεαματικότητα που έχουν τα βίντεό του.

Ο Πεκέρ έχει καταδικαστεί επανειλημμένως σε υποθέσεις αισχροκέρδειας και σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Εγκατέλειψε την Τουρκία πέρυσι για να γλιτώσει από νέες διώξεις και δηλώνει σήμερα ότι ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αν και στερούνται αποδείξεων, οι κατηγορίες αυτές έρχονται την χειρότερη ώρα για τον Ερντογάν η δημοτικότητα του οποίου πλήττεται από την άνοδο του πληθωρισμού και την ιλιγγιώδη πτώση της τουρκικής λίρας.

Σοϊλού «ο γόης»

Ο αρχιμαφιόζος τα βάζει κυρίως με τον Σοϊλού, τον οποίο αποκαλεί με το παρατσούκλι «ο γόης» και ορκίζεται να «καταστρέψει» τον υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο κατηγορεί ότι τον πρόδωσε ενώ κάποτε τον προστάτευε.

Ο Σοϊλού απέρριψε τις κατηγορίες που του προσάπτει, μεταξύ των οποίων ότι αύξησε την αστυνομική του προστασία όταν βγήκε από τη φυλακή και τον προειδοποίησε για καταστολή της οργάνωσής του, χαρακτηρίζοντάς τις «ειδεχθή ψέματα» και συνωμοσία κατά της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπέβαλε εξάλλου μήνυση κατά του Πεκέρ και σημείωσε ότι ο ίδιος αποτελεί στόχο λόγω του αγώνα του κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε γιατί εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν τα βίντεο του Πεκέρ, ο Σοϊλού αντέτεινε ότι εκατομμύρια βλέπουν επίσης παιδική πορνογραφία.

Στον Ερντογάν, ο οποίος έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής, ο Πεκέρ αναφέρεται τρυφερά ως «αδελφέ Ταγίπ» και κατηγορεί τον στενό του κύκλο ότι κρατάει τον πρόεδρο στο σκοτάδι.

Ο γκάνγκστερ δηλώνει εξάλλου ότι αποφάσισε να μεταδώσει αυτά τα βίντεο για να εκδικηθεί έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία αντιμετωπίστηκαν με «ασέβεια» η σύζυγός του και τα παιδιά του.

«Πάντα έλεγα ότι θα έβαζα φωτιά και θα κυλούσα στο αίμα τον κόσμο αν κάποιος πείραζε την κόρη μου. Δείτε με λοιπόν να το κάνω», έλεγε στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Παρά το ποινικό του μητρώο, ο Πεκέρ απορρίπτει τον χαρακτηρισμό του «νονού» και αυτοπροβάλλεται ως ένας απλός επιχειρηματίας.

Αν και η φήμη του προκαλεί αμφιβολίες για την αλήθεια των λεγόμενών του, πολλοί βρίσκουν τις κατηγορίες του αξιόπιστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ