Αυστηρό μήνυμα προς Τζόνσον: Κράτα τον λόγο σου για το Brexit - Πιέσεις και για Ιρλανδία
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να υπάρξει ‘επαναρύθμιση’ στις γαλλοβρετανικές σχέσεις μόνο εάν εκείνος τηρήσει τη συμφωνία διαζυγίου του Brexit που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πηγή, ο Μακρόν είπε στον Τζόνσον ότι χρειάζεται ένα «reset» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις και παρόλο που οι δύο πλευρές έχουν κοινά συμφέροντα, οι δεσμοί τους μπορούν να βελτιωθούν μόνο εάν ο Τζόνσον τηρήσει τον λόγο του αναφορικά με το Brexit.
Οι δύο ηγέτες συναντιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κορνουάλη στο πλαίσιο των συναντήσεων της συνόδου των G7 των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη.

Αλλά και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα πως ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει τον λόγο του για τη συμφωνία του Brexit την οποία υπέγραψε και πως η 27μελής Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απολύτως ενιαία θέση στο ζήτημα αυτό.
«Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και η ειρήνη στο νησί της Ιρλανδίας είναι υψίστης σημασίας», είπε η φον ντερ Λάιεν. «Και οι δύο πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν ό,τι συμφωνήσαμε».
«Υπάρχει απόλυτη ενότητα στην ΕΕ για αυτό», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37
Σαουδική Αραβία: Έρχονται διαβατήρια... για καμήλες - Στόχος η «οργάνωση των πωλήσεων»
23:25