ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αυτοκτόνησε ο δράστης που σκότωσε δύο παιδιά και τον παππού τους

Ιταλία: Αυτοκτόνησε ο δράστης που σκότωσε δύο παιδιά και τον παππού τους
Αστυνομικές δυνάμεις έξω από την κατοικία όπου είχε οχυρωθεί ο δράστης Screen Grab από βίντεο

Τραγωδία στην Ιταλία με το θάνατο δύο παιδιών, ηλικίας τριών και οκτώ ετών, και του 84χρονου παππού τους από τα πυρά 34χρονου, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχιατρικής φύσης προβλήματα. Αφότου άνοιξε πυρ, ο δράστης διέφυγε και οχυρώθηκε σε κατοικία, όπου η ιταλική αστυνομία τον εντόπισε νεκρό έχοντας βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Αρντέα, 35 χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, με τον δράστη να πυροβολεί και να σκοτώνει τα δύο αδέλφια καθώς έπαιζαν σε πάρκο μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι τους, και στη συνέχεια να κόβει το νήμα της ζωής και του παππού τους.

Τα παιδιά δέχθηκαν τουλάχιστον πέντε σφαίρες, ενώ με δύο σφαίρες έπεσε νεκρός ο παππούς τους που είχε εν τω μεταξύ φθάσει στο πάρκο επιβαίνοντας σε ποδηλάτο, μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα La Repubblica.

Μετά την επίθεση ο δράστης απομακρύνθηκε και κρύφτηκε στο σπίτι του σε κοντινή απόσταση· οι Αρχές τον εντόπισαν και επί τρεις ώρες επιχειρούσαν να έλθουν σε επικοινωνία μαζί του χωρίς να ανταποκρίνεται.

Όταν τελικώς πραγματοποίησαν έφοδο στην κατοικία τον εντόπισαν νεκρό. Είχε θέσει τέλος στη ζωή του.

Πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και είχαν υπάρξει κατά το παρελθόν περιπτώσεις κατά τις οποίες είχε επιδείξει ασταθή και εχθρική συμπεριφορά.

Κατά τα φαινόμενα γνώριζε τα θύματα.

Ελικόπτερα της αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία που οχυρώθηκε ο 34χρονος, καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στις οικίες τους καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ