ΚΟΣΜΟΣ

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς προς την κανονικότητα η Γαλλία: Πετάει τις μάσκες έξω, ανοίγει τα κλαμπ

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς προς την κανονικότητα η Γαλλία: Πετάει τις μάσκες έξω, ανοίγει τα κλαμπ
AP Photo/Michel Spingler

Να επιτρέψει την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης τον Ιούλιο σχεδιάζει η γαλλική κυβέρνηση καθώς η κατάσταση με την πανδημία στη Γαλλία βελτιώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα ότι ο κλάδος της νυχτερινής διασκέδασης θα μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι για πρώτη φορά από τότε που έκλεισαν από το πρώτο lockdown COVID-19 τον Μάρτιο του 2020.

Ο Βεράν δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρωτόκολλα ασφάλειας για το εκ νέου άνοιγμα με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει επικαιροποιημένη ενημέρωση για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

«Τον Ιούλιο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αναμένεται να ξανανοίξουν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις», δήλωσε ο Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM χωρίς να δώσει πάντως συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πάνω από 100 nightclubs από τα 1.600 στη Γαλλία έχουν κλείσει οριστικά λόγω της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με το συνδικάτο του κλάδου φιλοξενίας UMIH.

Η Γαλλία χαλάρωσε το τρίτο πανεθνικό lockdown -που στόχο είχε να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση του κορωνοϊού- τον περασμένο μήνα ανοίγοντας εκ νέου τους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων εστίασης στις 19 Μαΐου. Την περασμένη εβδομάδα, επετράπη στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ να ανοίξουν και τους εσωτερικούς τους χώρους για πρώτη φορά σε επτά μήνες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα τελειώσει από τις 20 Ιουνίου καθώς η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ