ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος - Εμβόλια: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν 1 εκατ. δόσεις στον Καναδά

Κορωνοϊος - Εμβόλια: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν 1 εκατ. δόσεις στον Καναδά
AP Photo/Kevin Lamarque

Υλοποίησε τη δέσμευσή της η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ενημέρωσε χθες ότι παραδόθηκε από τη χώρα του στον Καναδά ποσότητα ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίου για την COVID-19.

«Σήμερα, στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ να συμβάλλουν να περιοριστεί ο ιός, παραδώσαμε ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου στη φίλη, σύμμαχο και γείτονα» χώρα, ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν μέσω Twitter.

Οι καναδικές αρχές είχαν ανακοινώσει ήδη πως ανέμεναν να παραλάβουν χθες περί το ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Moderna Inc. από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ τις οδηγίες σχετικά με τη μίξη δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 αλλάζει ο Καναδάς, λέγοντας προς τους πολίτες του ότι μπορούν να κάνουν έναν διαφορετικό τύπο εμβολίου κατά τη δεύτερη δόση τους.


Η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Καναδά για τον εμβολιασμό ενέκρινε τη δυνατότητα αλλαγής του εμβολίου κατά της Covid μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Ειδικότερα, οι άνθρωποι που έχουν λάβει μια πρώτη δόση του AstraZeneca μπορούν να λάβουν είτε μια δεύτερη δόση του ίδιου φαρμάκου είτε μια δόση ενός εμβολίου mRNA (Pfizer-BioNTech ή Moderna), ανακοίνωσε η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών (CCNI).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ