ΚΟΣΜΟΣ

Στο μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών ανήκουν τα συντρίμμια στη Μοζαμβίκη

Στο μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών ανήκουν τα συντρίμμια στη Μοζαμβίκη
GETTY IMAGES/ ideal image

Στο συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στις αρχές Μαρτίου στη Μοζαμβίκη προέρχονται “σχεδόν σίγουρα” από το μοιραίο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, κατέληξε η έρευνα της διεθνούς ομάδας ειδικών που εξέτασε διεξοδικά τα δύο κομμάτια.

Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (ATSB), ανακοίνωσε σήμερα πως, έπειτα από την διεξοδική έρευνα των δύο κομματιών από ειδικούς, προκύπτει πως:

“Οι διαστάσεις, τα υλικά και η κατασκευή και των δύο κομματιών ταιριάζει με τις προδιαγραφές ενός αεροσκάφους Boeing 777. Η μπογιά και τα διακριτικά που διακρίνονται στα θραύσματα ταιριάζουν με εκείνα που χρησιμοποιεί η Malaysia Airlines”.

Ως εκ τούτου, “και τα δύο μέρη προέρχονται “σχεδόν σίγουρα” από το Boeing που εκτελούσε την πτήση MH370”, επεσήμανε η Υπηρεσία.

Η Υπηρεσία, η οποία είναι επικεφαλής των ερευνών για την ανεύρεση του χαμένου αεροσκάφους, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει έλεγχος σε έκταση άνω των 34.749 μιλίων, από τα συνολικά 46.332 μίλια που έχουν οριστεί προς διερεύνηση.

Τα δύο κομμάτια ξεβράστηκαν στις ακτές της Μοζαμβίκης στις 2 Μαρτίου, σε περιοχή που συνάδει με τα πλάνα έρευνας που είχαν καταρτιστεί για το πού θα μπορούσαν να έχουν παρασυρθεί τα κομμάτια του μοιραίου Boeing 777.

Το Boeing 777 που εκτελούσε τη μοιραία πτήση MH370 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δύο χρόνια, και έκτοτε εξακολουθεί να αγνοείται.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκαν συντρίμμια πτήσης στη Μοζαμβίκη, πιθανή σύνδεση με την ΜΗ370

ΔΗΜΟΦΙΛΗ