ΚΟΣΜΟΣ

Η 9χρονη που «βάζει κάτω» ακόμη και πεζοναύτες

Η 9χρονη που «βάζει κάτω» ακόμη και πεζοναύτες
instagram / millastarfma

Η Milla Bizzotto είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο των αγώνων δρόμων μετ’ εμποδίων. Γιατί; Διότι πολύ απλά, είναι πλέον η νεότερη διαγωνιζόμενη που τερμάτισε τον 24ωρο αγώνα BattleFrog Xtreme, ειδικά σχεδιασμένο για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η καθημερινότητα της περιέχει αρκετή γυμναστική. Τόσο στο σπίτι, όσο και στο γυμναστήριο όπου πηγαίνει τις καθημερινές για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα. Δεν έχει έναν, αλλά αρκετούς προπονητές και ειδικό αθλητίατρο που την παρακολουθούν. Η είδηση; Είναι μόλις 9 ετών...

https://www.instagram.com/p/p

Ένας από τους προπονητές της είναι και ο άνθρωπος που «φουσκώνει» περισσότερο από τον καθένα με τα κατορθώματα της μικρής. Ο πατέρας της, Christian...

https://www.instagram.com/p/p

Ο Christian Bizzotto είναι ο συνιδρυτής του γυμναστηρίου Focused Movement Academy στο Μαϊάμι. Στην Milla άρεσε από μικρή ηλικία να επισκέπτεται το γυμναστήριο του μπαμπά μετά το σχολείο και όταν όταν άρχισε να πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την οικογενειακή επιχείρηση...

Σταδιακά, το γυμναστήριο άρχισε να γίνεται δεύτερο σπίτι για την Milla και δεν άργησε η στιγμή που η μικρή άρχισε να προπονείται για αγώνες δρόμου μετ’ εμποδίων.

https://www.instagram.com/p/p

Τον περασμένο Νοέμβριο, τερμάτισε τον αγώνα BattleFrog 15K και εν συνεχεία το Spartan Sprint. Τον Μάρτιο, η Milla έγινε η νεότερη διαγωνιζόμενη του 24ωρου αγώνα BattleFrog’s που έχει σχεδιαστεί για τις δυνάμεις του Ναυτικού. Ο αγώνας περιλαμβάνει 58 χιλιόμετρα τρέξιμο, 8 χιλιόμετρα κολύμπι και 25 εμπόδια από έξι γύρους.

«Το πώς βλέπει η Milla τον εαυτό της τώρα, δεν έχει καμία σχέση με το πως τον έβλεπε πριν από έξι μήνες», δήλωσε ο πατέρας της Christian στο δίκτυο ABC.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η κόρη του ποτέ δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει σωματικά τα παιδιά που της έκαναν bullying. Όταν αυτά, όμως, αντιλήφθηκαν πόσο δυνατή είναι, σταμάτησαν να την πειράζουν.

Η επιτυχία της Milla έχει εμπνεύσει μία καμπάνια anti-bullying, που στόχο έχει να ενθαρρύνει και άλλα παιδιά να γίνουν πιο δραστήρια.

https://www.instagram.com/p/p

«Συμμετέχω σε αγώνες για να ενθαρρύνω και να εμπνεύσω παιδιά που έχουν διαφορετική πλευρά από τα άλλα και για να τα σηκώσω από τον καναπέ», είπε η νεαρή Milla.

Όσο για τους συμμαθητές που την εκφόβιζαν, το μήνυμά της περικλείεται στο λακωνικό:

«Δείτε ποιος μιλάει τώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ