ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ξυπνά από κώμα 40 μέρες μετά την επίθεση του συντρόφου της που σκότωσε το γιο της

Ιταλία: Ξυπνά από κώμα 40 μέρες μετά την επίθεση του συντρόφου της που σκότωσε το γιο της
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Domenico Stinellis

Την Ιταλία έχει συγκλονίσει η ιστορία μιας 50χρονης η οποία βρισκόταν σε κώμα επί 40 ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος τελικά σκότωσε τον γιο της, που προσπάθησε να τη προστατεύσει.

Η Πάολα Πίρας, πενήντα ετών από το Τορτολί της Σαρδηνίας, μετά από τέσσερις εβδομάδες φαρμακολογικού κώματος, άρχισε να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης.

Σήμερα, μόλις ξύπνησε ζήτησε να μιλήσει με τον Μίρκο, με τον γιο της. Προς το παρόν, οι ψυχολόγοι και οι γιατροί του νοσοκομείου, δεν της είπαν την σκληρή αλήθεια. Ότι ο Μίρκο, δεκαεννέα μόλις ετών, δολοφονήθηκε από τον δράστη.

Οι γιατροί φοβούνται ότι αν, σε αυτή την φάση, η γυναίκα μάθει την είδηση του τραγικού χαμού του γιού της, η υγεία της μπορεί να επιδεινωθεί επικίνδυνα. Προς το παρόν, περιμένουν να σταθεροποιηθεί, και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να βρουν τα κατάλληλα λόγια, για να περιγράψουν μια ακόμη ιστορία βίας σε βάρος των γυναικών και των οικογενειών τους.

Την μαχαίρωσε 18 φορές

Η 50χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επίθεση του πρώην συντρόφου της, ενός Πακιστανού τριάντα ετών, ο οποίος προσπάθησε να την δολοφονήσει. Την μαχαίρωσε δεκαοκτώ φορές, με πρωτοφανή βία, σε όλα τα ζωτικά της όργανα, και το ότι η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει, σύμφωνα με τους γιατρούς, «αποτελεί σχεδόν θαύμα».

Η ιστορία της Πάολα Πίρας, έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλη την Ιταλία. Διότι την στιγμή που ο πρώην σύντροφός της, αποφάσισε να της επιτεθεί (δεν δεχόταν το τέλος του δεσμού τους) ο γιος της γυναίκας, δεκαεννέα ετών, την προστάτεψε με το σώμα του. Είχε γεννηθεί απο τον πρώτο της γάμο, και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην μητέρα του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ