ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Πεινασμένος ελέφαντας έσπασε τοίχο και εισέβαλε σε κουζίνα

Ταϊλάνδη: Πεινασμένος ελέφαντας έσπασε τοίχο και εισέβαλε σε κουζίνα
Screengrab

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε μια γυναίκα στην Ταϊλάνδη, όταν ένας πεινασμένος ελέφαντας εισέβαλε στην κουζίνα της για να κλέψει λίγο ρύζι.

Η Ratchadawan Puengprasoppon ξύπνησε τα ξημερώματα της Κυριακής από γδούπους και ανακάλυψε πως ένας αρσενικός ελέφαντας είχε μπει κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι της, σπάζοντας τον τοίχο και έψαχνε φαγητό με την προβοσκίδα του στα ντουλάπια.

Μάλιστα, ο Boonchuay άρπαξε μια πλαστική σακούλα με ρύζι, την οποία έρχισε να μασάει.

«Αυτός ο ελέφαντας είναι πολύ γνωστός στην περιοχή. Ήρθε στο σπίτι μας ξανά πριν από περίπου 2 μήνες, αλλά τότε δεν πείραξε τίποτα. Μιλήσαμε με τους τοπικούς αξιωματικούς του γειτονικού πάρκου και μας είπαν να μην κρατάμε φαγητό στην κουζίνα επειδή η μυρωδιά προσελκύει τους ελέφαντες, γι’ αυτό ακολουθήσαμε τις συμβουλές τους», είπε η γυναίκα, όπως αναφέρει η Guardian.

Σύμφωνα με την ίδια η ζημιά θα τους στοιχίζει περίπου 1.400 ευρώ, ωστόσο ανησυχούν μην ξαναεμφανιστεί το μεγάλο ζώο απροειδοποίητα και ξανακάνει το ίδιο.

Όπως εξηγεί ένας ειδικός που μελετά τους ελέφαντες, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι το άγριο ζώο μύρισε το φαγητό και ήθελε να το φάει.

Και συνέχισε λέγοντας πως γενικά έχουν αλλάξει συμπεριφορά οι ελέφαντες:

«Δεν το έκανε επειδή ήταν ιδιαίτερα πεινασμένος, καθώς το φαγητό στη ζούγκλα παραμένει το ίδιο. Υπάρχει πληθώρα και αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά μερικές φορές μεμονωμένοι ελέφαντες βιώνουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα τους. Οι διατροφικές συνήθειες των ελεφάντων έχουν επίσης αλλάξει τώρα που έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο περισσότερο. Έχουν αρχίσει να τους αρέσουν τα τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ