ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Morgan Stanley: Μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και πελάτες στα γραφεία της Νέας Υόρκης

Κορωνοϊός - Morgan Stanley: Μόνο εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και πελάτες στα γραφεία της Νέας Υόρκης
AP Photo/Mark Lennihan

Η τράπεζα Morgan Stanley θα επιβάλλει από τις 12 Ιουλίου στους υπαλλήλους της και τους υπεργολάβους, αλλά και στους πελάτες και στους επισκέπτες να είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε ένα από τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη.

Ο νέος κανονισμός παρουσιάστηκε σε εσωτερικό μήνυμα που υπογράφει ο επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της εταιρίας Μάντελ Κράουλι, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή προσκείμενη στην επιχειρηματική τράπεζα.

Ο κανονισμός εφαρμόζεται στα γραφεία όπου εργάζεται μεγάλος αριθμός υπαλλήλων στη μητρόπολη και τα περίχωρά της.

Ορισμένα τμήματα έχουν ήδη δημιουργήσει χώρους για τους εμβολιασμένους, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Στο εξής η εφαρμογή του κανονισμού θα επεκταθεί στο σύνολο των υπηρεσιών της τράπεζας.

Οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουλίου να δηλώσουν εάν είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας, Τζέιμς Γκόρμαν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το 90% του προσωπικού που επιστρέφει στο γραφείο έχει ήδη εμβολιαστεί.

Μόλις εφαρμοστεί ο κανονισμός, όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μην φορούν μάσκα και να μην τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία.

Για να μπαίνουν στα γραφεία της τράπεζας, οι πελάτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο Γκόρμαν πιέζει για την επιστροφή στο γραφείο των εργαζομένων του.

Εάν μπορείτε να πάτε στο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, τότε μπορείτε να έρθετε στο γραφείο και σας θέλουμε στο γραφείο' δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στις 14 Ιουνίου. Θα υπάρχει ευελιξία» δεσμεύτηκε. «Αλλά αν στις αρχές Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι δεν επιστρέψουν στο γραφείο, θα απογοητευτώ πολύ» συνέχισε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ