ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι δολοφονούσε τους ασθενείς η νοσοκόμα serial killer

Έτσι δολοφονούσε τους ασθενείς η νοσοκόμα serial killer
Omar Havana/Getty Images/Ideal Images

Με μεγάλες δόσεις ηπαρίνης, μιας γνωστής αντιπηκτικής ουσίας, δολοφόνησε 13 ασθενείς της η νοσοκόμα της περιοχής Πιομπίνο, στην κεντρική Ιταλία, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από την ιταλική αστυνομία.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι Αρχές γνωστοποίησαν ότι η δράστης είναι 55 ετών, ονομάζεται Φάουστα Μπονίνο, είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά.

Από το 1995 εργαζόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Πιομπίνο και από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι έπασχε από κατάθλιψη και έκανε χρήση μεγάλων ποσοστήτων οινοπνευματωδών και ψυχοφαρμάκων.

Τα θύματά της ήταν ηλικίας από 61 ως 88 ετών. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας άνδρας ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση για τοποθέτηση τεχνητής κεφαλής μηριαίου οστού και επρόκειτο να πάρει σύντομα εξιτήριο.

Ξαφνικά όμως υπέστη σοβαρή αιμορραγία, η οποία και τον οδήγησε στον θάνατο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι έχασε την ζωή του εξαιτίας μαζικής δόσης ηπαρίνης, η οποία του χορηγήθηκε από την νοσοκόμα-δολοφόνο.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν είναι φοβερά, ανατριχιαστικά. Ευχαριστώ ειλικρινά τους αστυνομικούς, για την άμεση κινητοποίησή τους», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ