ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ - Μετάλλαξη Δέλτα: Υπό συζήτηση ο εμβολιασμός παιδιών άνω των έξι μηνών

Ισραήλ - Μετάλλαξη Δέλτα: Υπό συζήτηση ο εμβολιασμός παιδιών άνω των έξι μηνών
Ο εμβολιασμός έχει ήδη «ανοίξει» στα παιδιά 12 έως 15 ετών AP Photo/Sebastian Scheiner

Με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα να προκαλεί έντονη ανησυχία στο Ισραήλ τίθεται πλέον υπό συζήτηση και ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των έξι μηνών, δεδομένου ότι τα παιδιά αποτελούν κομβικό σημείο στην αλυσίδα της μετάδοσης, όπως αναφέρει η καθηγήτρια, ερευνήτρια και αιματολόγος σε νοσοκομείο του Ισραήλ, Νινέτα Αμαρίλιο.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κ. Αμαρίλιο υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός αποτελεί τη μόνη λύση έναντι της πανδημίας και των μεταλλάξεων, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ είναι υπο συζήτηση το θα γίνει με την τρίτη δόση, όπως και το να κατέβει το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση του εμβολίου της Pifzer στα παιδιά από τα 12 έτη στους 6 μήνες.

Ως προς την επιδημιολογική κατάσταση στο Ισραήλ, η καθηγήτρια επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στη χώρα λόγω της άφιξης των τουριστών και της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα.

Σχετικά με την προσβολή και εμβολιασμένων πολιτών, η ίδια ανέφερε πως μετέδωσαν τον ιό μέσω των παιδιών, τα οποία είναι ανεμβολίαστα. Όσοι είχαν εμβολιαστεί πέρασαν τη νόσο ελαφρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το μετέδιδαν στους άλλους, ανέφερε η κ. Αμαρίλιο.

Η καθηγήτρια είπε πως η πανδημία θα αποτελέσει παρελθόν μόνο εφόσον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εμβολιαστεί και τόνισε πως οι μάσκες θα επανέλθουν.

Ο αριθμός των αποκαλούμενων ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ έχει φτάσει τα 1.147, το υψηλότερο επίπεδο από την 5η Μαΐου και επίκειται η λήψη νέων μέτρων περιορισμού προς ανάσχεση της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 175 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 840.813 περιπτώσεις.

Πάντως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού η χώρα δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο το προηγούμενο 24ωρο.

Διαβάστε αναλυτικά

«Σκαρφαλώνουν» ξανά τα κρούσματα στο Ισραήλ

Μετάλλαξη Δέλτα - Τι συμβαίνει στο Ισραήλ, χώρα-πρότυπο στους εμβολιασμούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ