ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Τουρκία: Πλήρης άρση των περιορισμών κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου καθώς υποχωρεί το κύμα

Κορωνοϊός - Τουρκία: Πλήρης άρση των περιορισμών κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου καθώς υποχωρεί το κύμα
AP Photo

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.883 κρούσματα του SARS-CoV-2 επί συνόλου 215.294 τεστ, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 5.409.027.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 52 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Τουρκία να αυξάνεται στους 49.576 νεκρούς μέχρι εδώ από την 11η Μαρτίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της Τουρκίας κατέγραψαν οριακή αύξηση στους 736 (+3).

Εκατομμύρια Τούρκοι πέρασαν την Κυριακή για τελευταία φορά υπό καθεστώς lockdown, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να καταργήσει όλες τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας αυτή την εβδομάδα από την 1η Ιουλίου εν μέσω μείωσης κρουσμάτων και θανάτων και γρήγορου εμβολιασμού.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη γείτονα, τη 14η Ιανουαρίου – αξιοποιείται κυρίως το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech – έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου πάνω από 32,4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, πάντα κατά τα επίσημα δεδομένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ