ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στην Ερφούρτη - Δύο τραυματίες

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στην Ερφούρτη - Δύο τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP

Νέα επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Ερφούρτη, όταν νεαρός δράστης τραυμάτισε δύο ανθρώπους. 

Τα θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας 45 και 68 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει γίνει γνωστή.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 06:0 το πρωί τοπική ώρα, ενώ η αστυνομία έχει αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο σε αναζήτηση του δράστη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, «μιλά γερμανικά και είναι 20 με 30 ετών», ενώ έχει ανοιχτά μαλλιά και μια ουλή στο πρόσωπο.

Τα κίνητρά του δεν είναι ακόμη γνωστά.

Είναι δεύτερη επίθεση με μαχαίρι μέσα σε λίγες ημέρες στη Γερμανία.

Ένας 24χρονος Σομαλός σκότωσε τρεις ανθρώπους την Παρασκευή, ενώ άλλοι πέντε νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, είπε ότι ο άνδρας είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε ψυχιατρική κλινική επειδή παρουσίαζε «παράξενη» συμπεριφορά.

Ο νεαρός άνδρας έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως μετανάστης και κατοικούσε στο Βίρτσμπουργκ. Έδρασε με «ακραία βαναυσότητα», μαχαιρώνοντας ανθρώπους στο κέντρο της πόλης, σε καταστήματα και σε ένα υποκατάστημα τράπεζας.

Ο υπουργός είπε ότι η κατάσταση ορισμένων τραυματιών είναι σοβαρή. «Προσευχόμαστε για αυτούς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εγκωμίασε τους περαστικούς που καταδίωξαν τον δράστη, οπλισμένοι με καρέκλες που πήραν από τις καφετέριες ή με ξύλα, προσπαθώντας να τον σταματήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ