Στέφαν Λεβέν: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν υπέβαλε την παραίτησή του, με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να καλείται τώρα να βρει νέο επικεφαλής, αφού ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών ηττήθηκε στην ψηφοφορία επί πρότασης μομφής σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα.
Ο Λεβέν έχασε στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος του στο Κοινοβούλιο στις 21 Ιουνίου αφού το Αριστερό Κόμμα απέσυρε τη στήριξή του, προκαλώντας φρενήρεις διαβουλεύσεις καθώς η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν στήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Λεβέν ήταν επικεφαλής μιας εύθραυστης συμμαχίας μειοψηφίας με τους Πράσινους από το 2018 και βασιζόταν στη στήριξη δύο μικρών κεντροδεξιών κομμάτων και του Αριστερού Κόμματος για να παραμείνει στην εξουσία.
Χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση ύστερα από τις εκλογές του 2018 στις οποίες καμία παράταξη δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία.
Ο ίδιος είχε στη διάθεσή του μία εβδομάδα προκειμένου είτε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές είτε να παραιτηθεί.
Η διαμάχη ξέσπασε την Πέμπτη, όταν το κόμμα της Αριστεράς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.
Ο λόγος: ένα σχέδιο, ακόμη προκαταρκτικό, μεταρρύθμισης των ενοικίων. Η πρόταση προβλέπει τον περιορισμό των ελέγχων στα ενοίκια για τις νεόδμητες κατοικίες.
Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Περιφερειακό μετά τις εργασίες για το Flyover
21:57
Ποδοσφαιριστές της Βενεζουέλας μεταξύ των νεκρών από τους σεισμούς
21:45
Ράλλυ Ακρόπολις: Ατύχημα για τουρκικό πλήρωμα στην ειδική διαδρομή του Μαινάλου
21:34
Θυελλώδη μελτέμια σε Αιγαίο, Αττική και ηπειρωτικά - Οι περιοχές με τους πιο ισχυρούς ανέμους
21:23