ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ισραήλ: 500 νέα κρούσματα, κανένας θάνατος

Κορωνοϊός - Ισραήλ: 500 νέα κρούσματα, κανένας θάνατος
Ενισχυμένοι επιδημιολογικοί έλεγχοι και εμβολιασμός εφήβων στο Ισραήλ ενώπιον της νέας έξαρσης AP Photo/Ariel Schalit

Τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού από τον περασμένο Μάρτιο καταγράφει το Ισραήλ, με τα ενεργά κρούσματα να αριθμούν σήμερα 2.900 συγκριτικά με μόλις 200 λίγες εβδομάδες πριν. Την ίδια στιγμή, και με τη δύναμη του εμβολιασμού, η αύξηση στη σοβαρή νοσηρότητα παραμένει ελάχιστη, ενώ κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Υπό το φως των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ πρόκειται να συνεδριάσει για να θέσει επί τάπητος νέα μέτρα προς ανάσχεση της έξαρσης, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Jerusalem Post.

Στις αρχές Ιουνίου τα νέα κρούσματα σε καθημερινή βάση ανέρχονταν σε 10 έως 20.

Εντούτοις, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες είχαν διαγνωστεί 500 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 843.390.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 2.766, στο υψηλότερο επίπεδο από τη 15η Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν στους 35 (+1).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς.

Ο αριθμός των πολιτών του Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 έχει ξεπεράσει τα 5,65 εκατομμύρια (60,6% του πληθυσμού).

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας είχε επίσης ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως προς την αποτροπή της μόλυνσης υποχώρησε στο 64% μεταξύ της 6ης Ιουνίου και της 3ης Ιουλίου εξαιτίας της εξάπλωσης της πολύ πιο μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα.

Ανερχόταν στο 94,3% μεταξύ της 2ης Μαΐου και της 5ης Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το υπουργείο Υγείας υπογράμμισε πως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech σε ό,τι αφορά την αποτροπή της νοσηλείας και της θνητότητας παραμένει εξαιρετικά υψηλό, περί το 93%.

Διαβάστε επίσης

«Συναγερμός» για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι συμβαίνει στο Ισραήλ, μια χώρα-πρότυπο στους εμβολιασμούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ