ΚΟΣΜΟΣ

Νέα βιαιοπραγία από τη γυναίκα του πρέσβη του Βελγίου στη Σεούλ - Ανακαλείται άμεσα

Νέα βιαιοπραγία από τη γυναίκα του πρέσβη του Βελγίου στη Σεούλ - Ανακαλείται άμεσα
Στιγμιότυπο από το πρώτο περιστατικό, τον Απρίλιο του 2021, που είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. CNNi

«Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» ανακαλεί το Βέλγιο τον πρέσβη του στη Σεούλ αφότου έγινε γνωστό ότι η γυναίκα τού διπλωμάτη ενεπλάκη σε δεύτερο περιστατικό βίας μέσα σε τέσσερις μήνες.

Το πρώτο, είχε λάβει χώρα τον περασμένο Απρίλιο. Η γυναίκα του πρέσβη Peter Lescouhier, Xiang Xueqiu, είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου σε ένα κατάστημα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Το γεγονός είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα και στα μέσα Μαΐου ο Βέλγος διπλωμάτης, ο οποίος είχε ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά της συζύγου του, ανακλήθηκε και επρόκειτο να επιστρέψει στο Βέλγιο αυτόν το μήνα.

Στο νεότερο περιστατικό, η αστυνομία της περιοχής Yongsan δήλωσε στο CNNi ότι η Xiang ήρθε σε «φυσική αντιπαράθεση» με έναν δημοτικό οδοκαθαριστή στη γειτονιά Hannam της Σεούλ γύρω στις 9:25 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα επιτέθηκε στον οδοκαθαριστή όταν, ενώ εκείνος σκούπιζε το πάρκο, η σκούπα του άγγιξε την Xiang. Αφού του επιτέθηκε λεκτικά, τον χαστούκισε δύο φορές με αποτέλεσμα εκείνος να τη σπρώξει και να την πετάξει στο έδαφος.

Ο δημοτικός υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία όπου και οι δύο παραδέχθηκαν τον τσακωμό τους, ενώ κανείς δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση εναντίον του άλλου.

«Μετά το περιστατικό με δύο υπαλλήλους ενός καταστήματος, συμφωνήθηκε ότι ο Πρέσβης θα επέστρεφε με τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Δεδομένης αυτής της νέας κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη που έχει ένας Πρέσβης έναντι της χώρας υποδοχής και δεδομένης της επιθυμίας μας να διατηρήσουμε τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε με τη Δημοκρατία της Κορέας, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σόφι Βίλμες δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέλει [ο Πρέσβης] να επιστρέψει, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, από την πλευρά του δήλωσε ότι θα «επαληθεύσει τα γεγονότα του συμβάντος και θα ανταποκριθεί ενεργά σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν χρειαστεί».

«Το υπουργείο θα ανταποκριθεί αυστηρά εάν διαπιστωθεί παράνομη πράξη που σχετίζεται με το διπλωματικό σώμα στη Νότια Κορέα», αναφέρεται στo σχόλιο που δόθηκε στο CNNi.

Belgium recalls ambassador to Seoul after wife's second physical altercation, by Martin Goillandeau, Jake Kwon and Gawon Bae, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ