ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Έφτασε χωρίς θεατές η ολυμπιακή φλόγα

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Έφτασε χωρίς θεατές η ολυμπιακή φλόγα
ΕΡΑ

Η oλυμπιακή φλόγα έφθασε σήμερα, Παρασκευή στο Τόκιο και η σχετική τελετή έγινε σε ένα άδειο γήπεδο, μία ημέρα μετά την απόφαση των ιαπωνικών Αρχών και των διοργανωτών για απαγόρευση προσέλευσης θεατών στους περισσότερους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν από την Τελετή Εναρξης, η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε στη σκηνή με φανάρι και παραδόθηκε συμβολικά στην Γιουρίκο Κόικε, κυβερνήτη του Τόκιο.

Όπως είναι γνωστό, οι διοργανωτές του Τόκιο-2020 και οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη (8/7) το απόγευμα την απόφασή τους για μία διοργάνωση χωρίς θεατές στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Με αυτόν τον τρόπο, η διοργάνωση του Τόκιο, θα περάσει στην Ιστορία ως η πρώτη που θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» για την συντριπτική πλειονότητα των αγωνισμάτων.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών και με σύντομες τελετές.

Κατά την διάρκεια της τελετής για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Τόκιο, πέντε τρομπετίστες έπαιξαν μια μελωδία, κάτω από ένα σκέπαστρο που τους προστάτευσε από το ψιλόβροχο, μπροστά στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιορισμένο αριθμό αξιωματούχων.

Οι εξέδρες, όμως, ήταν κενές στο γήπεδο του Komazawa Olympic Park -στα νότια προάστια της πρωτεύουσας- που είχε κατασκευασθεί για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.

«Χαίρομαι που καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με αυτήν την κληρονομιά, που δείχνουμε με υπερηφάνεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε η Κόϊκε, η οποία εμφανίσθηκε καταπονημένη μετά την πρόσφατη νοσηλεία της.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα είπε ότι είναι απαραίτητο να προστατευθεί το Τόκιο, όπου εξαπλώθηκε η εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη «Δέλτα», από το να γίνει η πηγή ενός άλλου κύματος κρουσμάτων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ