Κορωνοϊός - Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου,: Εξαιρετικά επικίνδυνη η χαλάρωση των μέτρων
Να μην αρθούν βιαστικά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.
«Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων στη Γερμανία διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα. Το να καταργήσουμε τους περιορισμούς στις επαφές μας και να ανοίξουμε τα πάντα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο.
Όποιος το κάνει διακινδυνεύει την έλευση του τετάρτου κύματος του κορωνοϊού. Αντ 'αυτού, πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά και με ελεγχόμενο τρόπο: να μην ανοίξουμε τα πάντα αμέσως, αλλά να επιτραπούν σταδιακά περισσότερες επαφές», είπε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.
«Είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα ότι οι θεραπείες για τον κορωνοϊό έχουν βελτιωθεί, ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και οι εμβολιασμένοι πολίτες θα βιώσουν λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Αλλά ας μην ξεχνάμε πόσο παραπλανητικοί αποδείχτηκαν οι αριθμοί λοίμωξης το περασμένο καλοκαίρι και τι καταστροφική δύναμη ανέπτυξε ο ιός μετά.
Το τέταρτο κύμα θα έρθει. Το εάν θα έρθει ως ένας ελαφρύς παφλασμός ή ως φουρτούνα, εξαρτάται από εμάς», τόνισε.
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ: LIVEBLOG: Φωτιά στη Χαλκιδική, καμένα σπίτια στη Σίβηρη - Εκκένωση διά θαλάσσης
18:00
Φωτιά στη Χαλκιδική: Απεγκλωβίζονται άτομα δια θαλάσσης στη Σίβηρη
17:59
Αφγανιστάν: Μια σοβιετική βόμβα βάρους 500 κιλών βρέθηκε στον κήπο μιας κατοικίας
17:57
ΠΑΣΟΚ για ακύρωση αδειών ιδιωτικών ΑΕΙ: «Fast-track εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης»
17:46