ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Δηλώνει αθώος για κατηγορίες βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων στο Λος Άντζελες

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Δηλώνει αθώος για κατηγορίες βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων στο Λος Άντζελες
KABC/Pool Photo via AP

Αθώος δήλωσε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν σε δικαστήριο στο Λος Άντζελες για τέσσερις κατηγορίες βιασμοί και επτά κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Ο 69χρονος πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ εμφανίστηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι. Φορούσε καφέ φόρμα φυλακής και μάσκα.

Οι εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες είχαν ζητήσει να εκδοθεί ο Γουάινστιν από τη Νέα Υόρκη ώστε να δικαστεί και σε αυτή την Πολιτεία, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο κατηγορούμενος μίλησε μόνο για να πει «ευχαριστώ» στον δικαστή Sergio Tapia, ο οποίος του ευχήθηκε καλή τύχη όταν τελείωσε η ακρόαση.

Τώρα, αναμένει να ξεκινήσει δεύτερη δίκη ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με ακόμη μια βαριά ποινή.

Οι κατηγορίες αφορούν πέντε γυναίκες και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμούς που φέρεται να έγιναν από 2004 έως το 2013 σε ξενοδοχεία του Μπέβερλι Χιλς και στο Λος Άντζελες. Μάλιστα, κάποια περιστατικά χρονολογούνται πριν την εβδομάδα των Όσκαρ.

Ο Γουάινστιν μέσω του δικηγόρου του δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον φέρουν αντιμέτωπο με 140 χρόνια φυλάκισης, ενώ έχει ακρόαση στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Ο 69χρονος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών μετά την καταδίκη του, τον Φεβρουάριο του 2020, για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας βοηθού παραγωγής το 2006 και για τον βιασμό μιας επίδοξης ηθοποιού το 2013. Έχει ασκήσει έφεση στην καταδίκη και την ποινή και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές. Από την περασμένη άνοιξη κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γουέντι, κοντά στο Μπάφαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ