ΚΟΣΜΟΣ

Τρία πύρινα μέτωπα στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ακτή του Κυβερνήτη

Τρία πύρινα μέτωπα στην Κύπρο - Εκκενώθηκαν σπίτια στην Ακτή του Κυβερνήτη
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τρία πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης και βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κύπρο, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις να συμμετέχουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέας Κεττής, δόθηκε εντολή εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή Ακτή του Κυβερνήτη στο Πεντάκωμο Λεμεσού.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή και στη συνέχεια να επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Από τη φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Σύμφωνα με την αστυνομία Κύπρου, ο δρόμος Λευκωσίας-Λεμεσού, τόσο στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, όσο και στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, που είχε κλείσει στο ύψος της περιοχής Ακτής του Κυβερνήτη, λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή γύρω στις 13:00 σήμερα, δόθηκε στην κυκλοφορία. Στην κυκλοφορία δόθηκε και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας-Λεμεσού, που επίσης είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς και των επιχειρήσεων κατάσβεσής της. Στον δρόμο υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης και παροχής βοήθειας προς το κοινό.

Για την πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης - Καλαβασού ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2, με 7 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών βάσεων, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και 1 της Εθνικής Φρουράς ως συντονιστής). Τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα επιχειρούν στο Πεντάκωμο, ανέφερε η ΠΥ Κύπρου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ναυαγοσωστικοί Πύργοι ΛΕΜ1 και ΛΕΜ2, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη. Συγκεκριμένα, οι Ναυαγοσώστες μαζί με ένα σκάφος διάσωσης, σε συνεργασία με μέλη των ΟΥΚ οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο με δύο σκάφη τους, τη Πολιτική Άμυνα, ΚΣΕΔ και άλλους αρμόδιους φορείς, έχουν κατάρτιση σχέδιο δράσης για μεταφορά 100-120 πολιτών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ