Σεισμός στην Αλάσκα: Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή του σεισμού- Συγκλονιστικό βίντεο
Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από το σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αλάσκα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα).
Κάμερες ασφαλείας και κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν τη στιγμή του σεισμού, που προκάλεσε πανικό εξαιτίας της σφοδρότητάς του.
Ο σεισμός, μεγέθους 8,2 βαθμών, σημειώθηκε στα ανοιχτά της χερσονήσου της Αλάσκας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 91 χιλιόμετρα από το Πέριβιλ της Αλάσκα.
Ανησυχία για τσουνάμι
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προκληθεί τσουνάμι στο νησί Γκουάμ και τις Βόρειες Μαριάνες Νήσους λόγω του σεισμού.
Η προειδοποίηση είναι ενεργή για τις επόμενες τρεις ώρες.
Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 7.9 βαθμούς και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Τασούλας: Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη η απόκτηση των φωτογραφιών αν αποδειχθούν γνήσιες
21:09
Παπασταύρου - Μανιάτης για υδρογονάνθρακες: Σημαντικά ωφέλη, ενδείξεις για σημαντικά αποθέματα
21:00
Ρωσία: Κτήριο σε στρατιωτική βάση καταρρέει κοντά στην Αγία Πετρούπολη
20:54
Νέα Πέραμος: Εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο των εκτελεστών του 27χρονου
20:49