Κορωνοϊός - Ινδονησία: Δυο τίγρεις της Σουμάτρας θετικές σε ζωολογικό κήπο της Τζακάρτα
Ανανεώθηκε:
Δύο τίγρεις της Σουμάτρας προσβλήθηκαν από την Covid-19 σε ζωολογικό κήπο της Τζακάρτας, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή από τις αρχές της Ινδονησίας, που προσπαθούν να μάθουν πως αυτά τα άκρως απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα ασθένησαν.
Ο Τίνο, ηλικίας 9 ετών και ο Χάρι, 12 ετών διαγνώστηκαν θετικοί στα μέσα Ιουλίου, αφότου εκδήλωσαν συμπτώματα όμοια με εκείνα της γρίπης, αναπνευστικά προβλήματα και απώλεια όρεξης.
Οι δύο τίγρεις, στους οποίους δόθηκε θεραπεία, ήδη αναρρώνουν.
«Η υγεία των δύο ζώων είναι τώρα καλή», δήλωσε η Σούζι Μαρσιταγουάτι, υπεύθυνη της υπηρεσίας Πάρκων και Δασών της Τζακάρτας, σε ένα δελτίο τύπου.
«Η όρεξή τους επανήλθε και είναι και πάλι δραστήριοι», συμπλήρωσε η ίδια.
Ο ζωολογικός κήπος Ragunan έχει κλείσει από τον Ιούνιο, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται στη χώρα.
«Εντοπίσαμε όλους τους νοσηλευτές και τους φύλακες του ζωολογικού πάρκου (που ήρθαν σε επαφή με τα ζώα) και τη στιγμή που αυτά ασθένησαν, κανείς δεν είχε προσβληθεί από την Covid-19», εξήγησε η Σούζι Μαρσιταγουάτι. «Επομένως, προσπαθούμε να βρούμε την πηγή».
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Η στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει εντολή για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί - «Δέχτηκε επίθεση σε κρησφύγετο» - Γραπτό μήνυμά του δημοσίευσε η Τεχεράνη
12:29
Η τρυφερή εμφάνιση του Στίβεν Σπίλμπεργκ με την εγγονή του στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ (pics)
12:24
Μυτιλήνη: Λαμβάνονται μέτρα μετά την επιβεβαίωση κρούσματος αφθώδους πυρετού σε βοοειδή
12:24
«Το πρώτο βήμα έγινε»: Εξοπλισμός σε 500 εθελοντές Πολιτικής Προστασίας για πρώτη φορά από το κράτος
12:13