ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Επίθεση με μαχαίρι σε προαστιακό τρένο κοντά σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Τόκιο: Επίθεση με μαχαίρι σε προαστιακό τρένο κοντά σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
Φωτ. αρχείου από σηδιροδρομικό σταθμό στο Τόκιο AP Photo/Kantaro Komiya

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι μέσα σε ένα τρένο του προαστιακού στο Τόκιο. Ο δράστης διέφυγε αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Τέτοιου είδους βίαιες επιθέσεις είναι κάτι σπάνιο για την Ιαπωνία και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα είναι σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής, δεδομένου ότι φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα, στην περιοχή της Σεταγκάγια, ενός προαστίου στα δυτικά του Τόκιο. Μια γυναίκα περίπου 20 ετών τραυματίστηκε σοβαρά, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK επικαλούμενη τις υπηρεσίες παροχής άμεσης βοήθειας.

Η περιοχή αυτή απέχει μερικά χιλιόμετρα από τον χώρο όπου διεξάγονται τα ιππικά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Odakyu Electric Railway ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι ανέστειλε ορισμένα δρομολόγια λόγω «μιας επίθεσης σε έναν συρμό», χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας νεαρός, ηλικίας περίπου 20 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία αφού προηγουμένως πήγε σε ένα κατάστημα και δήλωσε στον διευθυντή ότι εκείνος ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo ο δράστης άφησε μέσα στο τρένο το μαχαίρι καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ