ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ με νεκρούς και τραυματίες - Ασθενοφόρα στο σημείο

Βρετανία: Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ με νεκρούς και τραυματίες - Ασθενοφόρα στο σημείο
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Matt Dunham

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο στο Πλίμουθ της Αγγλίας, με την αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλλης να επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν «αρκετοί νεκροί και τραυματίες» και να ζητά από τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από τους πολίτες να μην δημοσιευθούν ή αναπαραχθούν φωτογραφίες και βίντεο με τα θύματα.

Ασθενοφόρα και περιπολικά έχουν αποκλείσει περιοχή στο Κέιχαμ του Πλίμουθ και -για την ώρα- τα βρετανικά ΜΜΕ συγκλίνουν ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 18:10 τοπική ώρα (20:10 ώρα Ελλάδας).

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της νοτιοδυτικής Αγγλίας ανέφερε πως έλαβε κλήση στις 18:12 τοπική ώρα, για περιστατικό στο σημείο, στο οποίο κατευθύνονται «πολλά ασθενοφόρα, μέσα αεροδιακομιδής, γιατροί και επαγγελματίες παροχής πρώτων βοηθειών».

Μέλος του τοπικού κοινοβουλίου του Πλίμουθ, ο Τζόνι Μέσερ, ανέφερε μέσω Twitter πως πρόκειται για «σοβαρό και τραγικό περιστατικό, το οποίο εξελίσσεται», εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ σημειώνει πως δεν υπάρχει ύποπτος ελεύθερος στο σημείο.

«Είναι δουλειά της αστυνομίας να επιβεβαιώσει περαιτέρω λεπτομέρειες», συμπλήρωσε.

Ο Λουκ Πόλαρντ, επίσης βουλευτής της περιοχής, έγραψε στο Twitter για «πολύ ανησυχητικά νέα από το Κέιχαμ στο Πλίμουθ», ζητώντας από τους πολίτες «να παραμείνουν ασφαλείς, να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της αστυνομίας», καθώς και να μη γίνει αναπαραγωγή εικόνων και βίντεο από θύματα, για τον αριθμό των οποίων δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ