ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Αποχωρούν οι Βρετανοί με τη βοήθεια της πρεσβείας στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Αποχωρούν οι Βρετανοί με τη βοήθεια της πρεσβείας στην Καμπούλ
AP Photo / Sidiqullah Khan

Βαθιά ανήσυχος για το μέλλον του Αφγανιστάν δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και κάλεσε τους αντάρτες Ταλιμπάν να σταματήσουν τη βία καθώς εισέρχονται στην Καμπούλ, ενώ ο πρεσβευτής της Βρετανίας παραμένει στην Καμπούλ για να βοηθήσει τους Βρετανούς που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Μοιράστηκα τη βαθύτατη ανησυχία μου σε σχέση με το μέλλον του Αφγανιστάν με τον υπουργό Εξωτερικών Κουρέσι», έγραψε ο Ράαμπ στο Twitter, αναφερόμενος στον Πακιστανό ομόλογό του Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι.

«Συμφωνούμε ότι έχει καθοριστική σημασία η διεθνής κοινότητα ενωμένη να πει στους Ταλιμπάν ότι η βία πρέπει να σταματήσει και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται».

Αποχωρούν οι Βρετανοί

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Αφγανιστάν παραμένει στην Καμπούλ και το προσωπικό κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους Βρετανούς που θέλουν να φύγουν από τη χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο, ενόσω οι Ταλιμπάν εισέρχονται στην αφγανική πρωτεύουσα.

«Μειώσαμε τη διπλωματική μας παρουσία λόγω της κατάστασης επί του πεδίου, αλλά ο πρεσβευτής μας παραμένει στην Καμπούλ και το προσωπικό της βρετανικής κυβέρνησης συνεχίζει να εργάζεται για να παράσχει βοήθεια τους Βρετανούς πολίτες και το αφγανικό προσωπικό μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ