ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει διαφύγει ο πρόεδρος Γάνι

Αφγανιστάν: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει διαφύγει ο πρόεδρος Γάνι
Τοιχογραφία απεικονίζει τον Ασράφ Γάνι στο διεθνές αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι», όπου και εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Rahmat Gul, File

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει καταφύγει μετά τη διαφυγή του από το Αφγανιστάν ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του Κόλπου.

«Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μπορεί να επιβεβαιώσει πως τα ΗΑΕ καλωσόρισαν τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι και την οικογένειά του στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Ασράφ Γάνι έχει υποστηρίξει πως εγκατέλειψε το Αφγανιστάν ενόσω οι Ταλιμπάν έμπαιναν στην πόλη ουσιαστικά χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, προκειμένου να αποφευχθεί αιματοχυσία.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ, ο Αφγανός πρόεδρος διέφυγε από τη χώρα με τέσσερα αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο γεμάτο μετρητά, ενώ αναγκάστηκε δε να αφήσει πίσω μερικά χρήματα καθώς δεν χωρούσαν όλα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ