ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Η τρομοκρατία δεν πρέπει να επιστρέψει στο Αφγανιστάν

ΕΕ: Η τρομοκρατία δεν πρέπει να επιστρέψει στο Αφγανιστάν
Καπνός υψώνεται από το σημείο της έκρηξης έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ AP Photo/Wali Sabawoon

Την επείγουσα ανάγκη στενής συνεργασίας της διεθνούς κοινότητας για να εμποδίσει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν υπογραμμίζουν αμφότεροι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη σκιά της αιματηρής, διπλής τρομοκρατικής επίθεσης  έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Ανησυχώ πολύ με την είδηση της έκρηξης στην Καμπούλ και παρακολουθώ στενά την κατάσταση. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Η εγγύηση της ασφαλούς διέλευσης προς το αεροδρόμιο παραμένει ζωτικής σημασίας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η τρέχουσα αστάθεια δεν μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση της τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί στενά για να αποφύγει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και όχι μόνο» τονίζει την ίδια στιγμή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Καταδικάζω έντονα τις άνανδρες και απάνθρωπες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων στο αεροδρόμιο. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί στενά για να αποφύγει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και όχι μόνο» υπογραμμίζει με ανάρτησή της στο Twitter.

Για «φρικιαστική και σκληρή επίθεση» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, αναφερόμενος στην επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Φρικιαστική και σκληρή επίθεση. Στεκόμαστε κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να βρουν τη δύναμη να φέρουν στην ασφάλεια τους Ευρωπαίους πολίτες και εκείνους που αισθάνονται ότι απειλούνται» επισημαίνει.

Διαβάστε αναλυτικά

Διπλή τρομοκρατική επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ