ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Τρίχρονος βρέθηκε σε απομονωμένη περιοχή τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του

Αυστραλία: Τρίχρονος βρέθηκε σε απομονωμένη περιοχή τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή του
Twitter

αυστραλιανές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών διέσωσαν σήμερα ένα τρίχρονο αγόρι τρεις ημέρες αφού εξαφανίστηκε από το σπίτι της οικογενείας του.

Οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δείχνει το αγόρι, τον Άντονι «Έϊ.Τζέι» Ελφαλάκ, να βάζει στο στόμα του με τα χέρια του νερό από ένα ρυάκι στο Πάτι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, λίγο πριν από τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Άντονι έφερε ορισμένες αμυχές στο κάτω μέρος των ποδιών του, ενώ τα ρούχα του ήταν όλα βρεγμένα με νερό. Κατά τ’ άλλα, το αγοράκι εντοπίστηκε σε καλή κατάσταση. Ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για ένα «θαύμα».

Ερωτηθείς πώς άντεξε αυτή τη δοκιμασία, ο πατέρας του μικρού, ο Άντονι Ελφαλάκ, απάντησε: «Το να δω τον γιο μου, έχει το όνομά μου».

«Τον δάγκωσαν μυρμήγκια και είχε τραύματα από μια πτώση του στο έδαφος, αλλά είναι ζωντανός», δήλωσε ο πανευτυχής πατέρας, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια της Αυστραλίας.

Πάνω από 100 αστυνομικοί και διασώστες πέρασαν 4 μέρες, αναζητώντας τον μικρό Άντονι στο δάσος, έχοντας περάσει ξανά από την περιοχή στην οποία τελικά εντοπίστηκε ο 3χρονος.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, εξέφρασε επίσης την ανακούφισή του, γράφοντας στο Twitter ότι τον χαροποίησε ιδιαιτέρως ο εντοπισμός του αγοριού.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο τραυματική υπήρξε αυτή η εμπειρία για τον Άντονι και τους οικείους του», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο το πώς και πότε ακριβώς διέφυγε το αγόρι από το σπίτι του. Ως συνήθως, την μέρα της εξαφάνισής του ο Άντονι έπαιζε με τα αδέρφια του στον κήπο του σπιτιού του. Την Κυριακή, η αστυνομία είχε κατασχέσει ένα λευκό Ι.Χ., πιστεύοντας ότι είχε να κάνει με μια υπόθεση απαγωγής ανηλίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ