ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Πάφο - Εκκενώθηκε οικισμός

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Πάφο - Εκκενώθηκε οικισμός
Φωτογραφία αρχείου Cyprus Forest Department via AP

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν σκληρό αγώνα για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην επαρχία Πάφου

Η φωτιά ξέσπασε σήμερα, Κυριακή, το μεσημέρι στην ορεινή Πάφο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Θρυνιά.

«Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο διαφορετικά μέτωπα μεταξύ των χωριών Γιόλου- Μηλιού και Σίμου-Δρύμου σε δύσβατη περιοχή. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν μεμονωμένες κατοικίες. Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Δρυνιά» αναφέρει o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, σε τελευταία ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή στο μέτωπο επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς της επαρχίας Πάφου, καθώς και οκτώ εναέρια μέσα, ενώ έχει κληθεί και προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Επιπρόσθετη βοήθεια προσφέρουν πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ., ενώ τα εναέρια μέσα ενισχύονται και με δύο ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων.

Σύμφωνα με παράγοντες των κοινοτήτων της περιοχής, η φωτιά φαίνεται να έχει ανακοπεί πριν πλησιάσει κατοικίες στη Σίμου και τη γειτονική κοινότητα Δρύμου, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Στις περιοχές αυτές, η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να μαίνεται σε απόκρυμνες περιοχές με άγρια βλάστηση, δέντρα και ξηρά χόρτα, καθώς το έργο της προσέγγισης επίγειων δυνάμεων είναι πολύ δύσκολο λόγω της έλλειψης οδικού δικτύου ή ζωνών πυροπροστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ