ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις κατά των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις κατά των Ταλιμπάν
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Felipe Dana

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, Amaaq, στο κανάλι του στο Telegram.

«Περισσότερα από 35 μέλη της πολιτοφυλακής των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά εκρήξεων» ανέφερε η οργάνωση για τις επιθέσεις του τελευταίου 24ώρου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τους Ταλιμπάν σχετικά με τον απολογισμό αυτόν, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί μαχητές των Ταλιμπάν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την τελευταία έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο, σημειώθηκε κοντά σε έναν οδικό κόμβο που οδηγεί στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την επομένη τριπλής επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους στην Τζαλαλαμπάντ.

Πρόκειται για τις πρώτες φονικές επιθέσεις που καταγράφονται μετά την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, στις 30 Αυγούστου, έπειτα από στρατιωτική παρουσία 20 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ