ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο με πνευμονία νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο νοσοκομείο με πνευμονία νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη στο Στρασβούργο, πάσχοντας από πνευμονία, αλλά «η κατάστασή του είναι καλή» ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Ο 65χρονος Ιταλός πολιτικός δεν προήδρευσε την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν παρέστη στην ετήσια ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την «κατάσταση της Ένωσης».

Ο Σασόλι εισήχθη σε νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από πνευμονία και «του χορήγησαν αμέσως την κατάλληλη θεραπεία» ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρτο Κουίλο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κουίλο ανέφερε ότι ο Σασόλι ανέβασε πυρετό τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη και υποβλήθηκε σε τεστ για την Covid-19, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ του ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» με ανάρτηση στο Twitter.

Ο Νταβίντ Σασόλι, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών στην Ιταλία, εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 με την κεντροαριστερά. Το 2019 διαδέχτηκε στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναν άλλο Ιταλό, τον Αντόνιο Ταγιάνι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει τον προσεχή Ιανουάριο. Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, δεν θα είναι υποψήφιος όμως ζητά ο νέος πρόεδρος να προέρχεται από τη δική του πολιτική οικογένεια, σε εφαρμογή μιας συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει οι πολιτικές ομάδες, το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ