ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Έδιωξαν ζευγάρι από εστιατόριο επειδή φορούσαν μάσκα

Τέξας: Έδιωξαν ζευγάρι από εστιατόριο επειδή φορούσαν μάσκα
CNNi

Να επισπεύσει τη σπάνια νυχτερινή του έξοδο με φίλους για φαγητό αναγκάστηκε ένα ζευγάρι στο Τέξας, όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τους ζήτησε να φύγουν επειδή φορούσαν… μάσκα.

Η Νάταλι Ουέστερ και ο σύζυγός της Χοσέ Λόπες Γκερέρο συνάντησαν τους φίλους τους σε ένα μπαρ – εστιατόριο στο Ρόουλετ, περίπου 20 μίλια βορειοανατολικά του Ντάλας, στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε νέοι γονείς εν μέσω πανδημίας, δεν βγαίνουμε καθόλου συχνά», είπε η νέα μητέρα στο CNNi. «Εκείνη την Παρασκευή το βράδυ όμως η μητέρα μου έτυχε να είναι διαθέσιμη να κρατήσει τον γιο μας. Καθώς είμαστε απομονωμένοι και μακριά από όλους είναι μεγάλη υπόθεση αυτό για εμάς και την ψυχική και κοινωνική μας υγεία».

Καθώς το παιδί τους πάσχει από κυστική ίνωση, είναι ανοσοκατεσταλμένο, με αποτέλεσμα οι δύο γονείς να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ασφάλειας προκειμένου να προστατεύσουν την οικογένειά τους, τα οποία περιλαμβάνουν το να φοράνε μάσκα σε δημόσιους χώρους, εκτός από τη στιγμή που πίνουν ή τρώνε.

Ωστόσο το εστιατόριο που επέλεξαν, το Hang Time Sports Grill & Bar, ακολουθεί πολιτική μη χρήσης μάσκας, με τον ιδιοκτήτη του να είναι αναφανδόν κατά τέτοιων μέτρων προφύλαξης. Κάτι που το ζευγάρι δεν γνώριζε, ενώ καμία πινακίδα ή επιγραφή έξω από το κατάστημα δεν τους προειδοποιούσε.

«Περίπου 30 λεπτά αφού φτάσαμε, η σερβιτόρα έρχεται και κάθεται δίπλα μου και μου λέει: ‘Γεια, κοίτα κάτι, ο διευθυντής μας είναι εκεί στην κουζίνα και δεν είναι τόσο καλός όσο εγώ, οπότε ήρθα εδώ για να σου μιλήσω. Είναι πολιτικό θέμα, αλλά ο διευθυντής μας δεν πιστεύει στη μάσκα. Έχει κουραστεί να του λένε τι να κάνει, ξέρεις, από την πολιτική στη χώρα, και έτσι θα χρειαστεί να βγάλετε τη μάσκα », περιγράφει η γυναίκα.

Όπως ήταν επόμενο η γυναίκα έμεινε άναυδη. Παρότι εξήγησε στη σερβιτόρα ότι μόλις είχαν παραγγείλει φαγητό το οποίο ως πελάτες που πληρώνουν είχαν δικαίωμα να καταναλώσουν και ότι είχαν ένα παιδί με κυστική ίνωση στο σπίτι, το προσωπικό δεν μεταπείστηκε.

Η νεαρή μητέρα είπε πως δεν ένιωθε άνετα να βγάλει τη μάσκα της και, καθώς δεν ήθελαν να δημιουργήσουν σκηνή, το ζευγάρι, το οποίο είναι πλήρως εμβολιασμένο, πλήρωσε και έφυγε.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας έχει αρθεί στην πολιτεία του Τέξας από τις 10 Μαρτίου και οι επιχειρήσεις λειτουργούν και πάλι με πληρότητα 100%.

«Ξόδεψα τα χρήματά μου σε αυτήν την επιχείρηση, έβαλα αίμα, ιδρώτα και δάκρυα σε αυτήν την επιχείρηση και δεν θέλω μάσκες εδώ μέσα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης. «Αισθάνομαι ότι η συνολική αντίδραση με τις μάσκες είναι γελοία στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή».

A Texas couple wore face masks at a restaurant to protect their immunocompromised infant. The owner asked them to leave, by Alisha Ebrahimji, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ