ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο της Σάρα Έβεραρντ

Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο της Σάρα Έβεραρντ
Metropolitan Police via AP

Με την καταδίκη του αστυνομικού Γουέιν Κάζινς σε ισόβια κάθειρξη έπεσε η αυλαία της δίκης για τη δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ τον περασμένο Μάρτιο στο νότιο Λονδίνο. Ο δράστης έχει ομολογήσει την ενοχή του για το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε τη βρετανική κοινή γνώμη πυροδοτώντας κύμα διαδηλώσεων στη χώρα για την έμφυλη βία.

Ο 48χρονος Βρετανός αστυνομικός, ο οποίος φρουρούσε διπλωματικές αντιπροσωπείες, καταδικάστηκε για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο της νεαρής υπεύθυνης μάρκετινγκ.

Στις 3 Μαρτίου ο Γουέιν Κάζινς, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, απήγαγε την Σάρα Έβεραρντ καθώς εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της πεζή έχοντας φύγει από το σπίτι φίλων της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Η Σάρα 'Εβεραρντ βρέθηκε νεκρή, στραγγαλισμένη και η σορός της καμένη επτά ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε δάσος του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, μερικά μέτρα από ένα οικόπεδο που ανήκε στον Κάζινς.

Metropolitan Police via AP

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας επέτρεψαν στους ερευνητές να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν στις 9 Μαρτίου τον αστυνομικό στο σπίτι του στο Ντιλ, στην περιοχή του Κεντ.

Η υπόθεση συγκλόνισε την βρετανική κοινή γνώμη και προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ