ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέγκαν και ο Χάρι της Ιαπωνίας: Η πριγκίπισσα Μάκο «πετάει» 1 εκατ. δολάρια για ένα κοινό θνητό

Η Μέγκαν και ο Χάρι της Ιαπωνίας: Η πριγκίπισσα Μάκο «πετάει» 1 εκατ. δολάρια για ένα κοινό θνητό
AP Photo/Shizuo Kambayashi, Pool

Σε κατάσταση φρενίτιδας είναι τον τελευταίο καιρό τα ιαπωνικά ΜΜΕ καθώς η αγαπημένη τους πριγκίπισσα Μάκο, η 29χρονη εγγονή του πρώην αυτοκράτορα Ακιχίτο και ανηψιά του νυν αυτοκράτορα Ναρουχίτο παντρεύεται τον «κοινό θνητό» Κέι Κομούρο, πρώην συμφοιτητή της με τον οποίο διατηρούσε δεσμό τα τελευταία χρόνια. 

Ο 29χρονος Κομούρο, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη καθώς μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Fordham εργάζεται πλέον σε δικηγορικό γραφείο στο Μεγάλο Μήλο, επέστρεψε στην Ιαπωνία τη Δευτέρα για τον γάμο τους.

Η άφιξή του, μετά από τρία χρόνια συνεχούς παραμονής στις ΗΠΑ, αιχμαλώτισε τα φλας των φωτορεπόρτερ με τους περισσότερους να εστιάζουν στην... κοτσίδα του.

AP Photo/Eugene Hoshiko

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ζευγάρι αναμένεται να παντρευτεί τους επόμενους δύο μήνες και οι δύο τους θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσουν εκεί την κοινή τους ζωή.

Αν και δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί λεπτομέρειες, το ζευγάρι θα αρνηθεί ένα έκτακτο επίδομα ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δικαιούται η πριγκίπισσα με το που θα εγκαταλείψει τις αυτοκρατορικές υποχρεώσεις, μετέδωσε το δίκτυο NHK. Επιπλέον, με την επιλογή της να παντρευτεί έναν κοινό θνητό αποποιείται και του δικαιώματός της στη σειρά διαδοχής.

Ο αρραβώνας είχε ανακοινωθεί το 2017, αλλά ο γάμος αναβλήθηκε ύστερα από αναφορές για μια διαφωνία οικονομικής φύσεως μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της.

Το ζευγάρι θα δηλώσει τον γάμο του σε τοπική κυβερνητική υπηρεσία, με τα αρχεία της αυτοκρατορικής οικογένειας να υφίστανται τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να φαίνεται ότι η πριγκίπισσα Μάκο αποχώρησε από αυτή, σύμφωνα με το δίκτυο NHK.

Η υπόθεση θυμίζει σε πολλούς... Μπάκιγχαμ με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ να έχουν δώσει στο ζευγάρι το τίτλο του «Μέγκαν και Χάρι της Ιαπωνίας, το οποίο επίσης απαρνήθηκε τη βασιλική ζωή για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Ulrika Yui από την ιαπωνική τηλεόραση Fuji δήλωσε στη Page Six: «Είμαστε περίεργοι να μάθουμε πώς προσεγγίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ αυτές τις ειδήσεις. Και αν η πριγκίπισσα Μάκο θα πρέπει να περιμένει παπαράτσι φωτογράφους γύρω της μόλις εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ