Ιταλία: Μέσα σε λίγες ώρες 400 μετανάστες αποβιβάσθηκαν στο νησί της Λαμπεντούζα
Ανανεώθηκε:
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο αποβιβάσθηκαν στην Λαμπεντούζα τετρακόσιοι μετανάστες και πρόσφυγες.
Επέβαιναν σε δεκαπέντε πλοιάρια, τα περισσότερα από τα οποία κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το νησί, χωρίς να υπάρξει ανάγκη να κινητοποιηθεί το ιταλικό λιμενικό.
Οι περισσότεροι αφιχθέντες προέρχονται από το Σουδάν, το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο. Σε ένα από τα πλοιάρια, μάλιστα, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, επέβαινε και ένα πρόβατο. Όπως έκαναν γνωστό οι κτηνιατρικές αρχές της Λαμπεντούζα θα πρέπει να περάσει περίοδο καραντίνας, λόγω κορωνοϊού.
Πολλοί μετανάστες θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό «πλοίο- καραντίνα» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά του νησιού.
Σήμερα, τέλος, στην Λαμπεντούζα πρόκειται να οργανωθούν τελετές μνήμης για την τραγωδία της 3ης Οκτωβρίου του 2013, όταν, εξαιτίας ανατροπής ενός πλεούμενου, έχασαν την ζωή τους τουλάχιστο 368 μετανάστες και πρόσφυγες.
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό (χάρτης)
08:15
Κλιντ Ίστγουντ: Οι πιο απίθανες ιστορίες από τα κινηματογραφικά του πλατό
08:11
«Κλειδί η εφαρμογή για διαρκές άνοιγμα του Ορμούζ»: Οι διεθνείς αντιδράσεις για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
08:09
Τραμπ για Νετανιάχου: Να είναι ευγνώμων - Αν το Ιράν είχε πυρηνικό όπλο, το Ισραήλ δεν θα υπήρχε
08:05