Liberation: Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπούσε τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του EURO 2016
Σχέδια να χτυπήσουν τη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016, όπου στη χώρα θα βρίσκονταν οπαδοί εθνικών ομάδων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είχαν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με τη Liberation.
Όπως τονίζεται στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας, ένας από τους συλληφθέντες για τις επιθέσεις των Βρυξελλών ομολόγησε ότι υπήρχε σχέδιο για τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της ποδοσαιρικής διοργάνωσης.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Liberation, ο 31χρονος Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο άνθρωπος με το καπέλο, συνελήφθη στο Αντερλέχτ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών και κατά την ανάκρισή του από τη βελγική αστυνομία, αποκάλυψε ότι το Iσλαμικό Kράτος (ISIS) είχε έτοιμο σχέδιο για τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Ο Αμπρινί δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε περισσότερα, τόνισε όμως είχε ακούσει συζητήσεις στις οποίες άλλα μέλη του «ISIS» οργάνωναν το χτύπημα στα γαλλικά γήπεδα.
Oι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονται για ενδεχόμενο χτύπημα και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες στη Γαλλία. Οι γαλλικές Αρχές, πάντως, δηλώνουν έτοιμες για να αντιμετωπίσουν τον κάθε κίνδυνο.
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45
Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός του Περού Ντενίς Μιράγιες
23:33
Κεντρική τράπεζα Αραβικών Εμιράτων: Παρουσίασε πακέτο μέτρων ανθεκτικότητας
23:21
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09