Μπάιντεν: Επίθεση στους Ρεπουμπλικανούς για το όριο του δημόσιου χρέος
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι παίζει ένα «επικίνδυνο» παιχνίδι στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου εξυπηρέτησης χρέους της χώρας, χωρίς το οποίο οι ΗΠΑ απειλούνται με στάση πληρωμών.
«Μην μπαίνετε στη μέση», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας από τον Λευκό Οίκο, καταγγέλλοντας την «ανευθυνότητα» των Ρεπουμπλικανών, τη στιγμή που οι Δημοκρατικοί εργάζονται για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αύξηση της ικανότητας εξυπηρέτησης χρέους της χώρας, πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 18ης Οκτωβρίου.
Το Δημοκρατικό Κόμμα διαθέτει ισχνή πλειοψηφία για να μπορέσει, μονάχα με τις ψήφους του, να «αυξήσει το όριο του χρέους», ένας νομοθετικός ελιγμός, που οι Ρεπουμπλικανοί κοινοβουλευτικοί είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν.
«Δεν μπορώ να πιστέψω» ότι αυτό θα συμβεί, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με το ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ.
«Μπορώ να το εγγυηθώ; Δεν μπορώ να το εγγυηθώ», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι νομοθέτες έχουν ήδη αυξήσει ή αναστείλει 78 φορές αυτό το «όριο του χρέους» από το 1960.
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα στην Εύβοια: Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής (pics&vid)
10:03
ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ: Στο παρά πέντε της σύγκρουσης ΗΠΑ - Ιράν: Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για το πότε μπορεί να «χτυπήσει» ο Τραμπ
09:54
Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στο πρώτο δίμηνο: Γιατί η δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται από ισχυρά φαινόμενα
09:41
Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο Νεπάλ: 17 νεκροί και 24 τραυματίες
09:31