ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αγνοούνται 5800 ανήλικοι πρόσφυγες

Γερμανία: Αγνοούνται 5800 ανήλικοι πρόσφυγες
REUTERS

Πάνω από 5800 ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται στην Γερμανία μόνο το 2015.

Οι αρχές δεν έχουν εξήγηση για την εξαφάνιση τους, όμως ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας έχει προειδοποιήσει πως οι ισλαμιστές στρατολόγοι στοχεύουν τους ανήλικους πρόσφυγες σε ανησυχητικό βαθμό.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το RT επικαλούμενο γερμανικά δημοσιεύματα, το 2015 αναφέρθηκαν 5835 αγνοούμενα προσφυγόπουλα. Από αυτά τα 555 είναι κάτω των 14 ετών. Οι περισσότεροι από τους εξαφανισμένους ανηλίκους προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Ερυθρά, το Μαρόκο και την Αλγερία ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, σε γερμανική εφημερίδα, όμως δεν έδωσε εξηγήσεις για το αυξανόμενο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος (της αντίστοιχης ΕΥΠ) Χάνς Γκέοργκ Μάασεν, ένας αυξανόμενος αριθμός ανηλίκων πέφτουν στα χέρια ισλαμιστών ή εγκληματικών δικτύων. «Οι σαλαφιστές και άλλοι Ισλαμιστές προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους πρόσφυγες. Έχουμε ήδη καταγράψει 300 περιστατικά όπου “προσπαθούσαν να ανοίξουν μια τέτοια συζήτηση”. Mε ανησυχεί ιδιαιτέρως το γεγονός πως στοχεύουν ανήλικους».

Σύμφωνα με τον Μάασσεν προτιμώνται οι σωματώδεις νεαροί άντρες που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν για ενέργειες όπως εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές και επιθέσεις σε άλλους ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ