Κορωνοϊός- Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται το lockdown στο Όκλαντ
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ ,θα παραμείνει υπό την εφαρμογή lockdown για άλλες δύο εβδομάδες, καθώς φαίνεται ότι ελέγχει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.
Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα κοινωνικού περιορισμού που εφαρμόζονται ήδη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών στο Όκλαντ, υπό το επίπεδο συναγερμού 3, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου.
Οι περιορισμοί που εφαρμόζονται είναι οι σκληρότεροι μεταξύ των 34 κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΕ).
«Η οποιαδήποτε προσωρινή χαλάρωση των περιορισμών… δεν θα είναι κατά του σχεδίου μας για την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων, ενώ αυξάνουμε τους εμβολιασμούς», δήλωσε η Άρντερν στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
«Ωστόσο, το μεγαλύτερο πράγμα που θα κάνει τη διαφορά ακριβώς τώρα, πέρα από τα εμβόλια, είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους περιορισμούς», πρόσθεσε.
«Βούλιαξαν» στη λάσπη Πήλιο και Σκιάθος - Σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και επιχειρήσεις
10:39
Ο Νετανιάχου κατηγορεί Τουρκία και Κατάρ για παρέμβαση στις εκλογές - Ενεργοποιείται η Shin Bet
10:33
Παραιτείται από βουλευτής ο Μίλτος Ζαμπάρας - «Συνεχίζω με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛ.Α.Σ.»
10:25
Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια παρά τον υψηλό πληθωρισμό - Τι αλλάζει στις συνεδριάσεις
10:23