ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: «Δόθηκαν ενέσεις με θηλυκές ορμόνες στον Χουάν Κάρλος» λέει ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας

Ισπανία: «Δόθηκαν ενέσεις με θηλυκές ορμόνες στον Χουάν Κάρλος» λέει ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Andrea Comas

Στον ισχυρισμό ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας χορήγησαν ειδικές ενέσεις με θηλυκές ορμόνες στον Χουάν Κάρλος λόγω «επικινδυνότητας» των σεξουαλικών ορμών του εξόριστου πλέον βασιλιά της χώρας, προχώρησε ο πρώην επικεφαλής της ισπανικής αστυνομίας προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ο υπό δίωξη για εκβιασμό και διαφθορά Χοσέ Μανουέλ Βιλαρέχο, πρώην αρχηγός της ισπανικής αστυνομίας, κατέθεσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι οι σεξουαλικές ορμές του Χουάν Κάρλος είχαν χαρακτηριστεί «επικίνδυνες για τη χώρα» και γι' αυτό οι μυστικές υπηρεσίες του χορήγησαν ειδικές ενέσεις με θηλυκές ορμόνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, οι ισχυρισμοί του Βιλαρέχο δεν έπεισαν τους βουλευτές οι οποίοι έκαναν λόγο για «σενάριο από ταινία του Τζέιμς Μποντ».

Ο Βιλαρέχο επικαλέστηκε την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, Κορίνα Σάιν-Βίτγκενσταϊν, η οποία διατηρούσε ερωτική σχέση με τον πρώην μονάρχη από το 2004 έως το 2009. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2016 του εκμυστηρεύθηκε ότι μέλη της συνοδείας του βασιλιά της Ισπανίας του έκαναν τις ενέσεις με θηλυκές ορμόνες «για να του αφαιρέσουν ορμές».

Όπως υποστήριξε, η Σάιν-Βίτγκενσταϊν του είπε ότι «ο Χουάν Κάρλος δεν μπορούσε πια να πάει με γυναίκα» και πως πέραν των ενέσεων, «του έδιναν πολλά υπνωτικά χάπια, από το 2011 και μετά».

«Δεν είχε όμως κάποιο αποδεικτικό στοιχείο», σύμφωνα με τον Βιλαρέχο.

Η πρώην ερωμένη του Κάρλος έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι με εντολή του την παρακολουθούν από το 2012 οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες στη Βρετανία, όπου διαμένει. Η ίδια εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο του 2008, όταν οι οι Σαουδάραβες δώρισαν 100 εκατ. δολάρια στον Χουάν Κάρλος και αυτός με τη σειρά του, της έδωσε 65 εκατ. δολάρια επειδή «την αγαπούσε», όπως κατέθεσε.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 αφήνοντας τον θρόνο στον γιο του, Φελίπε, σε μια περίοδο που είχαν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα και κυρίως οι στενές σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Μάρτιο, ο Φελίπε διέκοψε την ετήσια βασιλική επιχορήγηση που λάμβανε ο πατέρας του (περίπου 194.000 ευρώ) και παραιτήθηκε από τη δική του κληρονομιά, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον τέως βασιλιά να διατηρεί μυστικούς εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χουάν Κάρλος ανέβηκε στον θρόνο το 1975, μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο και κέρδισε τον σεβασμό των Ισπανών για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Όμως η δημοτικότητά του υπέστη πλήγμα τα τελευταία χρόνια, λόγω των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ