ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι οι τρεις άνδρες που προσήχθησαν χθες ως ύποπτοι στις Βρυξέλλες

Ελεύθεροι οι τρεις άνδρες που προσήχθησαν χθες ως ύποπτοι στις Βρυξέλλες
REUTERS/ YVES HERMAN

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι τρεις άνθρωποι που είχαν προσαχθεί χθες στις Βρυξέλλες για ανάκριση σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο στο Παρίσι, ανακοίνωσαν βέλγοι εισαγγελείς.

Οι τρεις άνδρες είχαν προσαχθεί για ανάκριση έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησαν οι αρχές, σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού, σε ένα σπίτι στην περιοχή Ικλ των Βρυξελλών.

Οι εισαγγελείς, ωστόσο, δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το τι υποψιάζονταν ότι έκαναν οι προσαχθέντες ή τι βρέθηκε στη διάρκεια της εφόδου.

Η έρευνα για τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι στις 13 Νοεμβρίου, έχει αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο μαχητών, μέλη του οποίου ενεπλάκησαν επίσης στις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου.

Πολύ γρήγορα η έρευνα στράφηκε στο Βέλγιο, απ' όπου προέρχονταν τα περισσότερα μέλη της ομάδας που πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 14 ατόμων από τη βελγική δικαιοσύνη, από τους οποίους οι δέκα παραμένουν προφυλακισμένοι, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Εξάλλου, τέσσερα άτομα που διαμένουν στο Βέλγιο έχουν συλληφθεί στην Ιταλία, στην Αλγερία, στην Τουρκία και στο Μαρόκο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε χθες ότι η έρευνα συνεχίζεται "εντατικά, νύκτα και μέρα" και έκανε λόγο για απαγγελίες κατηγοριών σε βάρος άλλων δύο προσώπων για "τρομοκρατικές δολοφονίες".

Οι δύο ύποπτοι φέρεται να συνδέονται με την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Ετερμπέκ, μια άλλη συνοικία των Βρυξελλών από όπου αναχώρησαν, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ο καμικάζι του Μαλμπέκ, Χάλιντ Ελ Μπακράουι και ένας δεύτερος άνδρας, ο Οσάμα Κραγέμ, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Επιθέσεις Παρίσι: Νέες προσαγωγές υπόπτων από τις βελγικές Αρχές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ