Συναγερμός ανοιχτά της Μεσογείου: Πάνω από 120 πρόσφυγες κινδυνεύουν να πνιγούν
Περίπου 128 μετανάστες και πρόσφυγες -αναμεσά τους δεκάδες παιδιά- που επιβαίνουν σε δυο πλεούμενα, κινδυνεύουν να πνιγούν στην κεντρική Μεσόγειο.
Στο πρώτο πλεούμενο, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί, βρίσκονται 60 άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο οι επιβαίνοντες είναι εξήντα οκτώ.
Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης.
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας.
Παράλληλα, το Σάββατο, στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν τετρακόσιοι έξι μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και τη Λιβύη.
Η Μεγκ Ράιαν πουλά στα 12,5 εκ. δολάρια την εντυπωσιακή έπαυλη της στα Χάμπτονς
14:35
Ισραηλινά πλήγματα απειλούν την αρχαία Τύρο, την πόλη που επισκέφθηκε ο Ηρόδοτος
14:24
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα οδηγό μηχανής στη Θεσσαλονίκη - Έχασε τον έλεγχο
14:14
Μητσοτάκης: Η ΝΔ μόνη αξιόπιστη δύναμη - Είμαστε έμπειροι μαραθωνοδρόμοι, κάποιοι έχουν λαχανιάσει
14:06