ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Οι αδελφοί Μπακραουί πίσω από τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι

ISIS: Οι αδελφοί Μπακραουί πίσω από τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι
Χαλίντ ελ Μπακραουΐ REUTERS/Interpol/Handout via Reuters

Οι αδελφοί Μπακραουΐ οργάνωσαν τόσο τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, όσο κι εκείνες του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Ισλαμικό Κράτος, με δημοσίευμά του στο νέο τεύχος του αγγλόφωνου τζιχαντιστικού περιοδικού Dabiq, που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, όπου αναφέρει ότι οι Ιμπραχίμ και Χαλίντ Ελ Μπακραουί, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό των πολύνεκρων επιθέσεων στον καρδιά της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα, «όλες οι προετοιμασίες για τις επιδρομές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν από αυτόν (Χαλίντ Ελ Μπακραουΐ)και τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ιμπραχίμ».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο κείμενο υποστηρίζεται ότι οι δύο αδελφοί, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχαν μια «αποκάλυψη» και αποφάσισαν «να ζήσουν για τη θρησκεία». Ο Χαλίντ Ελ Μπακραουΐ, που είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών αυτοκινήτων με χρήση βίας, στα όνειρά του έβλεπε ότι πολεμούσε τους άπιστους στο πλευρό του προφήτη, συνεχίζει το περιοδικό.

«Οι δύο αδελφοί προμήθευσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά», διαβεβαιώνει το περιοδικό, που δημοσιεύει πάντως ανυπόγραφα αυτά τα κείμενα.

Σύμφωνα με το Dabiq ο Νατζίμ Λασραουί, ο οποίος επίσης ανατινάχθηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της οργάνωσης. «Ο Αμπού Ιντρίς (σ.σ. το ψευδώνυμο του Λασραουί) ετοίμασε τα εκρηκτικά για τις δύο επιδρομές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ