Roskosmos: Θέλει να πετάξουν κοσμοναύτες της με τα διαστημόπλοια του Ίλον Μάσκ
Ανανεώθηκε:
Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roskosmos), Ντμίτρι Ρογκόζιν, εξέφρασε τη Δευτέρα την άποψη ότι τα διαστημόπλοια, Crew Dragon, της εταιρείας του Ίλον Μάσκ, SpaceX, έχουν αποκτήσει επαρκή εμπειρία, ώστε να μπορούν να πετάξουν με αυτά Ρώσοι κοσμοναύτες στο πλαίσιο κοινών πτήσεων.
«Κατά την άποψη μας, η SpaceX έχει αποκτήσει επαρκή εμπειρία, ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε με αυτά τα διαστημόπλοια και εκπροσώπους των δικών μας πληρωμάτων», δήλωσε ο Ρογκόζιν στο 72 Διεθνές συνέδριο αστροναυτικής.
Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, την Τρίτη κατά τις συνομιλίες με την NASA μπορεί να τεθεί το θέμα των αμοιβαίων πτήσεων.
«Νομίζω, αύριο, όταν θα συναντηθούμε με την Αμερικανίδα συνάδελφο μου από την NASA θα συζητήσουμε οπωσδήποτε το ζήτημα αυτό, και θα συζητήσουμε ονομαστικά τους κοσμοναύτες οι οποίοι θα πετάξουν με το Crew Dragon και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τους Αμερικανούς αστροναύτες που θα πετάξουν με το Soyuz».
Ο 89χρονος αμέσως μετά τον ΕΦΚΑ πυροβόλησε ακόμη τρία άτομα στη Λουκάρεως
11:33
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Βασιλίσσης Όλγας - Περιηγείται στα έργα ανάπλασης (pics)
11:30
«Chios Pass» και «Kythira Pass»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τα vouchers
11:25
Airbus και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επενδύουν στην άμυνα και στο διάστημα - Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
11:20