ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις-Παρίσι: Απολύθηκε ο αδερφός του Σαλά Αμπτεσλάμ

Επιθέσεις-Παρίσι: Απολύθηκε ο αδερφός του Σαλά Αμπτεσλάμ
Ο Σαλά Αμπντεσλάμ

O Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ απολύθηκε από τις διοικητικές υπηρεσίες της κοινότητας Μόλενμπεκ όπου εργαζόταν μετά τις δηλώσεις που έκανε στον Τύπο όπου υποβάθμιζε τον ρόλο που έπαιξε ο αδελφός του, ο Σαλά, στις επιθέσεις του Παρισιού, γνωστοποίησε σήμερα η δήμαρχος αυτής της κοινότητας των Βρυξελλών, Φρανσουάζ Σεπμάνς.

«Θεωρούμε ότι εκείνος (ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ) δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να μπορεί να καταλαμβάνει μια θέση στις διοικητικές υπηρεσίες της κοινότητας και διότι, λόγω των τελευταίων του δηλώσεων, δεν επέδειξε την αυτοσυγκράτηση που είναι απαραίτητη ώστε να μην αμαυρώσει την εικόνα της κοινότητας.

Επομένως θεωρούμε ότι υφίσταται ένας κλονισμός της εμπιστοσύνης προς τον ενδιαφερόμενο» δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF η δήμαρχος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδελφός το Σαλά αλλά και του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου, εργαζόταν εδώ και 10 χρόνια στη συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία διεκπεραιώνει υποθέσεις ξένων υπηκόων που θέλουν να μείνουν μόνιμα στο Μόλενμπεκ.

Δεν είχε προσέλθει στην εργασία του από την επόμενη κιόλας ημέρα των επιθέσεων στο Παρίσι, λαμβάνοντες άδειες ασθενείας τους τελευταίους 5 μήνες, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Στις 2 Απριλίου ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει σε ένα γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, το BFMTV, ότι ο Σαλά «οικειοθελώς αρνήθηκε να ανατιναχθεί» κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

«Εάν το ήθελα, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα. Ευτυχώς δεν το πήγα ως το τέλος» είχε πει ο Σαλά Αμπντεσλάμ στον αδελφό του, με τον οποίο συναντήθηκε για μία ώρα στην φυλακή του Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο.

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, για τις οποίες γνωρίζει «καθώς διαθέτει τηλεόραση στο κελί του» σύμφωνα με τον αδελφό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ