Βραζιλία: Εννέα πυροσβέστες νεκροί μετά από κατάρρευση σπηλιάς σε άσκηση
Εννέα μέλη του πυροσβεστικού σώματος σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν κατέρρευσε η οροφή σπηλιάς μέσα στην οποία εκπαιδεύονταν στη βραζιλιάνικη πολιτεία Σαν Πάουλου, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Υπάρχουν εννέα νεκροί», ενώ «ένα πρόσωπο διασώθηκε» και «δεν υπάρχουν άλλα θύματα επιτόπου», ανέφερε μέσω Twitter η πυροσβεστική στη Σαν Πάουλου.
Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) του Σαββάτου προς Κυριακή μέσα στη σπηλιά Ντούας Μπόας, μέσα σε ιδιωτική έκταση κοντά στην Αλτσινόπολις, περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη Σαν Πάουλου, την πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η οροφή της σπηλιάς κατέρρευσε» ενώ ομάδα 28 πυροσβεστών συμμετείχαν σε άσκηση στο εσωτερικό της, εξήγησε η πυροσβεστική.
Η πυροσβεστική αρχικά έκανε λόγο για 15 άνδρες της που θάφτηκαν, αλλά αργότερα διευκρίνισε πως οι πέντε μπόρεσαν να βγουν από τη σπηλιά. Είχαν τραυματιστεί, πάντως μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού τους προσφέρθηκαν φροντίδες σε νοσοκομείο.
Η περιοχή της Αλτσινόπολις είναι διάσημη για τις σπηλιές της, οι οποίες αποτελούν μαγνήτη για τους τουρίστες που την επισκέπτονται.
Θεσσαλονίκη: 42χρονος μετέτρεψε σε πίστα την Περιφερειακή - Έτρεχε με 149 χλμ και μεθυσμένος
09:47
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ έχει σήμερα περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ»
09:38
Ταξιδιωτικές τάσεις: Πώς διαλέγουν προορισμό διακοπών οι Έλληνες - 1 στους 2 χρησιμοποιούν AI
09:30
Old grace κοσμοπολιτισμός και πίτσα με θέα το ηλιοβασίλεμα στο νησί που ποτέ δεν κοιμάται
09:30