ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Γάτα έκλεψε τις εντυπώσεις στις εκλογές για τον νέο δήμαρχο της πόλης

Νέα Υόρκη: Γάτα έκλεψε τις εντυπώσεις στις εκλογές για τον νέο δήμαρχο της πόλης
AP Photo/Seth Wenig

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Νέας Υόρκης, για να επιλέξουν νέο δήμαρχο για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, εν μέσω ανησυχίας σχετικά με την αύξηση του βίαιου εγκλήματος και την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Τα προγνωστικά είναι υπέρ του εκλεκτού των Δημοκρατικών Έρικ Άνταμς, ωστόσο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών και ραδιοφωνικός παραγωγός Κέρτις Σλίουα προσήλθε στις κάλπες με ένα «μυστικό όπλο».

Τα φλας των φωτογράφων κατέγραψαν τον υποψήφιο δήμαρχο αγκαλιά με την Γκίζμο, μια αξιολάτρευτη γάτα. Πρόκειται για ένα από τα πολλά μέλη της «οικογένειας» γατιών του Σλίουα. Ο υποψήφιος δήμαρχος έχει αδυναμία στις γάτες και έχει διασώσει δεκάδες αδεσποτάκια.

Η Γκίζμο, τυλιγμένη σε μια κόκκινη κουβέρτα, σίγουρα «έκλεψε» καρδιές, κάτι που προφανώς ελπίζει και ο Κέρτις Σλίουα, ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει τους αυστηρούς κανόνες του εκλογικού τμήματος. Δυστυχώς, δεν της επιτράπηκε η είσοδος, και έτσι, ο υποψήφιος δήμαρχος την αποχωρίστηκε για λίγα μόλις λεπτά προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ