ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Εντοπίστηκε ζωντανή η τετράχρονη Κλίο - Κρατούνταν σε κλειδωμένο σπίτι

Αυστραλία: Εντοπίστηκε ζωντανή η τετράχρονη Κλίο - Κρατούνταν σε κλειδωμένο σπίτι
Screen Grab / YouTube / 9 News Australia

Ζωντανή και καλά στην υγεία της εντοπίστηκε από την αστυνομία στην Αυστραλία η τετράχρονη Κλίο Σμιθ, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες σε μία υπόθεση που είχε συνταράξει τη χώρα, ξυπνώντας οδυνηρές μνήμες από την προ ετών εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν σε θέρετρο της Πορτογαλίας.

H Κλίο εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις σε κλειδωμένο σπίτι στο Κάρναρβον της δυτικής Αυστραλίας, όπου και πραγματοποίησαν έφοδο περί τη μία το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη, τοπική ώρα.

Ένας άνδρας, κάτοικος της περιοχής, έχει τεθεί υπό κράτηση.

Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και βρήθηκαν το τετράχρονο κορίτσι σε ένα από τα δωμάτια.

«Η Κλίο είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της» δήλωσε, προσθέτοντας: «Ένας από τους αστυνομικούς την πήρε στην αγκαλιά του και την ρώτησε: 'Πώς σε λένε;'. Και εκείνη είπε 'λέγομαι Κλίο'».

Άλλες λεπτομέρειες για την επιχείρηση δεν έγιναν άμεσα γνωστές.

Η μικρή επανενώθηκε λίγη ώρα αργότερα με την οικογένειά της.

Η τετράχρονη είχε εξαφανιστεί στις 16 Οκτωβρίου από ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ της Αυστραλίας, όπου είχε κατασκηνώσει μαζί με την οικογένειά της.

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό της και υπό το φόβο ότι απήχθη, οι αυστραλιανές αρχές προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (644.000 ευρώ) ως αμοιβή σε όποιον διέθετε πληροφορίες για την τύχη της τετράχρονης.

Η μητέρα της είχε δηλώσει ότι ανακάλυψε τη σκηνή ανοιχτή στο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς το πρωινό της 16ης Οκτωβρίου και το παιδί έλειπε μαζί με τον υπνόσακό του.

Η είδηση του εντοπισμού της Κλίο Σμιθ έγινε δεκτή με χαρά και ανακούφιση στην Αυστραλία.

«Η Κλίο βρέθηκε και είναι στο σπίτι της ασφαλής. Οι προσευχές μας εισακούστηκαν. Ευχαριστίες στους πολλούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για τον Κλίντον και οι οποίοι στήριξαν την οικογένειά της» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ