ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής του Βερολίνου

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής του Βερολίνου
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Περίπου 900 αστυνομικοί, πραγματοποίησαν επιδρομή σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής της Γερμανίας στο Βερολίνο, πραγματοποιώντας 6 συλλήψεις για εμπόριο ανθρώπων και φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για τον περιβόητο οίκο ανοχής με το αρχαιοελληνικό όνομα ‘Άρτεμις’, και η επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος και εισαγγελείς, τελωνειακοί και εφοριακοί, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου, οι έρευνες γίνονται από το 2015, καθώς υπήρχαν υποψίες για φοροδιαφυγή και για εμπόριο ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την έναρξη λειτουργίας του οίκου ανοχής το 2006, δεν είχαν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι εργαζόμενοι στον οίκο ανοχής αναγκάζονταν να λένε ότι είναι αυτοαπασχολούμενοι, προκειμένου τα αφεντικά τους να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ο οίκος ανοχής Άρτεμις άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2005, στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ στο κέντρο του Βερολίνου. Με έκταση 3000 τετραγωνικά μέτρα είναι ίσως ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής του Βερολίνου, και σε αυτό δούλευαν 70 γυναίκες, ενώ χωράνε μέχρι και 600 πελάτες, σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ